Az 5 Legjobb SEO Kutatási Eszköz

A SEO eszközök célja, hogy segítsék a webhelytulajdonosokat és az online vállalkozásokat webhelyük szerkezetének és tartalmának optimalizálásában, hogy jobban válaszoljanak a valódi felhasználók kereséseire. Ezek a SEO-eszközök segíthetnek azonosítani az új forgalmi lehetőségeket, címeket és címeket; kulcsszavak, backlink lehetőségek és még sok más.

Google Search Console

A Google Search Console segíthet megérteni, hogyan működik webhelye fellép. Azt is megerősítheti, hogy oldalai célzott kulcsszavakhoz lettek társítva. A keresési elemző eszköz képes rangsorolni a legfontosabb oldalakat, hogy gazdagabb eredményeket jelenítsen meg, és gyorsabban rangsoroljon. Az eszközök közvetlen útmutatást is nyújthatnak az oldallal kapcsolatos problémák megoldásához. Ezenkívül az eszközök segíthetnek a SEO osztott tesztek futtatásában, így tudni fogja, hogy melyik optimalizálás működik, és melyek azok, amelyekre szükség van. Ez egy átfogó útmutató a Google SEC használatához.

Ha a Google Analytics szolgáltatást használja, érdemes megfontolni a Google Search Console használatát. Ingyenes, és lehetővé teszi a felhasználói viselkedés nyomon követését, ami a SEO fő része. Az eszköz számos előnnyel rendelkezik, és remek hely a SEO-stratégia elindításához. Ha azonban nincs fiókja, használhatja a domain név szolgáltatóját. A Google Keresőmotor használatának megkezdéséhez Google-fiókkal és domainnévvel kell rendelkeznie.

A Google Search Console használatának megkezdéséhez Google-fiókkal és domainnévvel kell rendelkeznie. Miután létrehozta a fiókot, igazolnia kell, hogy webhelye az Ön tulajdona. Ezt többféleképpen ellenőrizhetjük. A legmegfelelőbb módszer a webhely méretétől és a webhelyéhez kapcsolódó egyéb Google-programoktól függ. Ha például webhelye több személy tulajdonában van, érdemes lehet igazolnia, hogy Ön a domain tulajdonosa.

Ubersuggest

Bár nem ez a leghatékonyabb eszköz, az Ubersuggest egy ingyenes kulcsszókutatás. eszköz, amit érdemes megnézni. Nemcsak arra használhatja, hogy képet kapjon arról, mit csinálnak versenytársai, hanem hosszú farkú kifejezéseket is használhat, amelyek SEO aranynak számítanak. A folyamat egyszerű és egyértelmű, és pontosan láthatja, mit kell tennie ahhoz, hogy kulcsszavait rangsorolja a Google rendszerében.

Az Ubersuggest ingyenes verziója valós idejű SERP eredményeket biztosít. Még a legjobban teljesítő webhelyek becsült forgalmát is megadhatja, és megmutathatja, hogy ezek a webhelyek hány közösségi megosztással rendelkeznek. Ezenkívül az eszköz minden webhelyhez domain pontszámot kínál a visszamutató linkek száma alapján. Bónuszként az Ubersuggest ingyenes, így egy fillért sem fog költeni anélkül, hogy értékes kulcsszavakra ne ismerkedne.

Az Ubersuggest másik nagyszerű tulajdonsága, hogy képes elemezni az első oldali SERP kulcsszavakat. Megtekintheti, hogy mely webhelyek rangsorolják a megadott kulcsszavakat, valamint azt, hogy melyek teljesítenek jobban, mint mások. Így eldöntheti, hogy a választott kulcsszó megéri-e a fáradságot. Azt is láthatja, mennyire könnyű vagy nehéz egy adott kulcsszó rangsorolása a Google-ban. Ez egy kiváló módja annak, hogy eldöntse, mely kulcsszavakra érdemes időt fordítani.

Bár aggódhat amiatt, hogy miként optimalizálhat egy adott oldalt a maximális forgalom érdekében, az Ubersuggest segítségével képet kaphat a piacról és a terjesztési módszerekről. Létfontosságú, hogy stratégiailag használjuk, és használjuk ki a kínálkozó lehetőségeket. Ha egy baráttal vagy kollégával eszmél, meg tudja határozni, hogy a tartalom hány szót tud kezelni, és kiválaszthatja a legjobb SEO stratégiákat a tartalomhoz.

Ahrefs

Az Ahrefs forgalmi statisztikái képet adnak arról, hogy webhelye mennyire népszerű. Összehasonlíthatja saját webhelyét más webhelyekkel, és megnézheti, melyek rendelkeznek a legnagyobb organikus forgalommal. Azt is meghatározhatja, hogy mely kulcsszavak generálják a legnagyobb forgalmat. Az Ahrefs egy domainelemző eszközt is biztosít, amellyel megvizsgálhatja, hogy webhelye hogyan áll a versenytársak között. Ez egy hatékony funkció, és segít megérteni a SEO javításának módját.

Az eszköz részletes információkat nyújt webhelye teljesítményéről a keresőmotorok eredményoldalain (SERP). Lehetővé teszi, hogy megtekinthesse, mely webhelyek generálják a legnagyobb forgalmat, a domain jogosultsága szerint rangsorolva, és melyek rendelkeznek a legmagasabb oldalengedéllyel. Az Ahrefs kiváló lehetőség SEO sikerének mérésére. Az ingyenes verzió hozzáférést biztosít az Ahrefs kulcsszókutató és -mérő eszközeihez. A SEO javításához használja a prémium csomagokat.

A korlátok meglehetősen nagyvonalúak. A belépő szintű „Egyszerű” tervhez legfeljebb 500 kulcsszót használhat. A következő három szinten a határ 1500, 5000 és 10 000-re nő. Ezek a korlátozások összhangban vannak a versenytárs SEO-eszközök korlátaival. A fizetős verzió havidíjas. Az Ahrefs ingyenes verziója elérhető azok számára, akik kevesebb tapasztalattal rendelkeznek, vagy akik most kezdik a SEO-t.

MOZ

A Moz.com rendelkezik egy kulcsszóeszközzel, amely megmutatja a keresési mennyiséget, az organikus átkattintási arányokat és a kulcsszavak versenyképességét. A Kulcsszóböngésző segíthet új és kapcsolódó kulcsszavak azonosításában is. Integrálódik a SEMRush-val, és lehetővé teszi a versenyszint és a keresési mennyiség szerinti szűrést. A Moz Keyword Explorer arra is használható, hogy megtudja, melyik kulcsszavakat használja a versenytársa, és megnézheti, hol áll a SERP-ben. A Kulcsszóböngésző lehetővé teszi adatok exportálását különféle formátumokban.

A Moz egyik legjobb része a bejáró. Folyamatosan átvizsgálja webhelyét hibákért, és figyelmezteti Önt rájuk. A feltérképezésen kívül a Moz Pro linkelési lehetőségeket és oldaloptimalizálási eszközöket is kínál, hogy segítse a SEO erőfeszítéseit. Az ár a csomag típusától és a fizetési módtól függ. Fizethet havi 99 és 999 dollár között havi előfizetés esetén, vagy 1500 dollárt éves előfizetés esetén.

A Moz Pro az alapeszköz továbbfejlesztett változata. Az eszköz SEO eszközöket tartalmaz, beleértve a kulcsszótervezőt és a linkböngészőt. A kulcsszóeszköz segítségével új linkeket kereshet, nyomon követheti a márka említését, és javíthatja webhelye rangsorát. A Moz egy linkelemző eszközt is biztosít, amellyel optimalizálhatja a tartalmat, és optimalizálhatja webhelyét a keresőmotorok számára. Bár a Moz.com nem kínál saját eszközöket a linkelérés kezelésére, a Kulcsszóböngészőt használhatja új hivatkozások és kulcsszavak keresésére és elemzésére.

A Moz Local kulcsszómutatókat is biztosít, amelyek segítenek azonosítani és nyomon követni a keresési marketingstratégiájában rejlő potenciális lehetőségeket. Például egy vállalkozás, amely a helyi organikus forgalmat a helyi keresési eredményeken keresztül akarta növelni, mindössze négy hónap alatt 15%-kal javította a helyi keresőoptimalizálást. A Moz Local csapata 30 napon belül meg tudta valósítani a kiemelt kivonatok stratégiáját. Ugyanezt a stratégiát alkalmazták a Go Fish esetében is, amikor tartományt váltottak. Kilenc hónapon belül, miután domainjüket Moz Localra konvertálták, a vállalat 93%-os növekedést ért el a helyi organikus forgalomban.

Fenséges

A Majestic.com webhelyen ellenőrizheti backlinkjeit és SEO kampányának teljesítményét. A webhely kezdőlapján az egyes URL-ek mellett található egy gyorslink legördülő menü, amely lehetővé teszi, hogy közvetlenül a Webhelyböngészőre ugorjon. Ezenkívül jelentést készíthet, vagy webhelyet adhat hozzá kampányaihoz. Az irányítópult hasznosabb, mint a keresőmező, és remek kiindulópont. Az Ön számára elérhető különféle eszközökről a Majestic honlapján tájékozódhat.

Speciális jelentéskészítő eszközök és nyers backlink letöltések is rendelkezésre állnak. A Majestic SEO lehetővé teszi a korábbi linképítési kampányok és a versenytársak figyelő irányítópultjának megtekintését. Több webhelyet is hozzáadhat kampányához. Még eszközök is vannak a kulcsszókutatás nehézségének és a visszamutató hivatkozások gyakoriságának értékelésére. Van még egy SEO kampányfelfedező is, amely segít egyszerre több webhely elemzésében. Mindenképpen érdemes megnézni! Ne felejtse el megnézni a Majestic SEO ingyenes próbaverzióját, hogy megtudja, hogyan hasonlítható össze más SEO-eszközökkel.

A Majestic fizetett csomagja számos előnnyel jár, például API-hozzáféréssel és számos online eszközzel. A fizetett csomag az online eszközök teljes készletét tartalmazza, míg az ingyenes csomag egy felhasználó hozzáférést biztosít az összes eszközhöz. Fizetett előfizetésre is előfizethet, ha havi csomagot keres. A Majestic havi előfizetései megfizethetőek és a könnyű felhasználók számára is megfelelőek. Könnyedén frissítheti vagy alacsonyabb szintre állíthatja csomagját, amikor készen áll.

Fenséges

A SEMrush.com egy digitális marketingeszköz, amely segít vállalata összes digitális marketingkampányának kezelésében. Funkciói és előnyei nagyon értékesek a digitális marketingesek minden szintjén, a kezdőktől a tapasztalt szakemberekig. Ezzel az eszközzel tartalmat hozhat létre, webhelyét optimalizálhatja a keresőmotorok számára, és biztosítja, hogy látogatói élvezetes élményben legyenek, amikor felkeresik webhelyét. A SEMrush által kínált eszközök segítenek jobban megérteni a versenytársakat és jobb marketingkampányokat fejleszteni.

Segítségével releváns kulcsszavakat találhat webhelyéhez. Több mint 100 domaint elemz, hogy megtalálja a tartalom szempontjából releváns kulcsszavakat. Megjeleníti a kulcsszavak, szinonimák és hosszú farkú kulcsszavak listáját, mindezt a webhely tartalma alapján. Ez is segít egy jobb kapcsolatépítési stratégia létrehozásában. Amellett, hogy segít megérteni, mely kulcsszavak a legrelevánsabbak webhelye szempontjából, a SEMrush azt is tájékoztatja, hogy mely kulcsszavak generálják a legnagyobb forgalmat.

Kulcsszóvarázs eszköze a keresőmarketing egyik leghasznosabb eszköze. Lehetővé teszi hatékony főlisták létrehozását, a kulcsszavak teljesítményének nyomon követését és a mutatók valós idejű megtekintését. Még azt is lehetővé teszi, hogy megossza a kulcsszókutatást kollégáival. A SEMrush-t a Google Analytics szolgáltatással is integrálhatja az organikus keresési teljesítményre vonatkozó adatok kereszthivatkozása érdekében. Az eszköz ingyenesen használható, adatbázisa 200 millió szót tartalmaz. Ezenkívül segít az Amazon eladóinak optimalizálni terméklistájukat a helyszíni kereséshez.